Simpozionul: „Părintele Justin Pârvu și libertatea Duhului – în lumina isihasmului martiric din temnițele comuniste”

„Cel ce va răbda până la sfârșit, acela se va mântui” (Matei 24, 13)

simpozionCu duhovnicească bucurie, cu prilejul aniversării a 103 ani de la nașterea renumitului duhovnic și supraviețuitor al temnițelor comuniste, părintele Justin Pârvu, vă invităm să participați la Simpozionul cu tema: „Părintele Justin Pârvu și libertatea Duhului – în lumina isihasmului martiric din temnițele comuniste”, găzduit de mănăstirea noastră, în data de 5 februarie a.c.

Părintele Justin și martirii temnițelor comuniste reprezintă o pildă de rezistență duhovnicească, de supraviețuire a demnității și integrității ființei umane, în vremuri tulburi de constrângere și îngrădire a multor drepturi existențiale. Rugăciunea, credința și curajul mărturisirii în Hristos au fost arme ce au întărit generația martirică din perioada comunistă, menținând continuitatea Duhului, a Bisericii și neamului românesc, valori de care societatea de astăzi are nevoie parcă mai mult ca oricând.

Simpozionul de anul acesta se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și în prezența Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care va oficia slujba Sfintei Liturghii în biserica mănăstirii Paltin Petru-Vodă și va conferenția, alături de ceilalți invitați, în cadrul simpozionului, ce se va derula conform programului:

9.00 – 12.00: Sfânta Liturghie și Parastasul pentru cei adormiți;

12.00 – 13.00: Agapa frățească;

13.00 – 14.00: Trisaghion la chilia Părintelui Justin din mănăstirea Paltin, unde a petrecut ultimii 3 ani din viață;

14.00 – 18.00: Simpozion

Cu rugăciunile Părintelui Justin și sfinților noștri, plămădiți din neamul acesta creștin, nădăjduim ca Domnul să ne dea putere să ducem mai departe crezul lor puternic de înviere și renaștere duhovnicească a neamului nostru românesc și a sufletelor noastre, în parte. Amin!

 Mănăstirea Paltin Petru-Vodă

Știri

Comments are closed.

Înapoi