MAICA ECATERINA (MONICA) FERMO A TRECUT LA DOMNUL

MAICA ECATERINA (MONICA) FERMO A TRECUT LA DOMNUL

Cu durere în suflet dar și cu nădejde în mila nemăsurată a lui Dumnezeu, anunțăm că astăzi, 13 noiembrie, la prăznuirea marelui Ierarh, Sf. Ioan Gură de Aur, în zorii dimineții, a trecut la Domnul, iubitoarea de Hristos și multpătimitoarea, maica Ecaterina (Monica Fermo).

Iubitoare de Hristos, pentru că numai o dragoste fierbinte pentru Dumnezeu a putut să o desprindă de dulceața și slava lumii, ea fiind o actriță de succes la vremea respectivă, și să îmbrace haina de nuntă a monahismului, alegând să fie mireasă a iubitului ei Mire, Hristos.

Multpătimitoare, pentru că mai bine de 30 de ani a îndurat suferințe cumplite în trupul afectat de boala necruțătoare a unei osteoporoze avansate ce au imobilizat-o la pat în jur de 15 ani de zile.

A ales să își petreacă ultimii ani din viață la mănăstirea Petru Vodă Paltin, din dragostea pe care o purta Părintelui Justin Pârvu, cel care i-a fost îndrumător și duhovnic în Domnul, precum și din evlavia față de martirii din temnițele comuniste. A propovăduit, pe cât i-a stat în putință, frumusețea Dumnezeirii descoperită în Biserica Ortodoxă, ea fiind evreică convertită la ortodoxie. Minunile și revelațiile pe care le-a trăit, maica Ecaterina le povestește în celebra ei carte: „Talita Kumi. Inviind pe drumul Damascului”.

Bunul Dumnezeu să o ierte, să îi primească râvna și jertfa și să o așeze cu drepții întru Împărăția Sa!

Înmormântarea va avea loc marți, 15 noiembrie, ora 13.00, la mănăstirea Paltin.

Articole &Știri

Comments are closed.

Înapoi